Sera Teknik Şartname

Sera Teknik Şartname

BHK Group olarak ihtiyaç duyabilecegini tüm seracılık bilgileri ve sera teknik şartname ile ilgili bilgiler için müşteri hizmetlerimizi 7/24 arayabilirsiniz.

 

BHK Sera; Sera İmalatı ve Profesyonel Sera Sistemleri kurulumu haricinde; Teknik şartname ve projelendirme hizmetleri de sunmaktadır. Bünyesinde gerekli mühendis ve teknik kadrosu ile geniş yelpazede hizmet agına sahip olan yapısı ile sera sektöründe geniş çaplı hizmet vermektedir. Sera şartnamesi hazırlama ve projelendirme hizmetinde gerekli hesap ve analizleri yaparak profesyonel sera sistemleri tasarımından uygulamasına kadar her aşamada müşterilerimizin yanındayız.

SERA ŞARTNAMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Seranın tüm detaylarının belirtilmesi ve olabildigince açık ve şeffaf olması gerekmektedir. Şartname'nin detaylardan uzak olması kötü niyetli kullanımının önüne geçmek için; malzeme ve montaj detaylarının açık ve net olmasında yüksek fayda vardır. Bu hizmetleri sunarken sera konusundaki önemli noktlara kısaca değinmek isteriz.

 

SERA TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLANMASINDA ÖNEMLİ NOTLAR

Sera yaptırmadan önce yetiştirilmesi düşünülen ürün veya ürünlerin bir planlama doğrultusunda tespit edilmesi gerekmektedir.

Çünkü; her serada her ürün yetişir kavramının yanlışlığını fark etmek gerekir. Her serada her ürün yetişebilir belki ama; yeterli verim yani optimum düzeyde verim asla alınamaz. Maalesef ülkemizde çoğu üretici verim analizi yapmadığından ötürü verim kaybından kaynaklı üstlendikleri zararın farkında bile değildir.

Öncelikle olarak; yılın hangi mevsiminde hangi ürün üretmek düşünülüyor ise, bunun planlamasını yapmak gerekmektedir. Çünkü her bitkinin ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bu ihtiyaçların karşılanmaması veya fazla karşılanması, ürün kaybına, mahsulun kalite ve lezzetinde kötülüğe ve düşük verimliliğe sebep verir.

Bir serada asıl amaç; verimli ve sürdürülebilir üretim yapabilmektir. Bunun için üretim planlaması ve ürün ihtiyaçlarının tespiti gerekmektedir. Yapılacak olan seranın bulunduğu mevsimde ürün ihtiyaçlarına cevap verebilmesi gerekmektedir.

 

SERA KONUSUNDA ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

 

1) Üretim Planlaması:

Yetiştirilmesi düşünülen ürünlerin planlanmasını kapsar. Hangi mevsimde hangi ürünlerin yetişeceği ve bu ürünlerin ihtiyaçları (Nem, Su, Güneş, Isı, Yoğuşma vb...).

 

2) Yaptıracagınız Seranın Özellik ve Kalite Tespiti:

Öncelikle yapılacak olan seranın özellik ve kalitesini belirlemekteki püf nokta. Üretim planlaması ve ürün ihtiyaçlarının tespitidir. Sera kurulacak bölgenin iklim koşulları ürünün ihtiyaçlarına cevap verebilmesinde önemli bir faktör’dür. Zemin etüdünün yapılarak seranın kurulacağı bölgenin son 10 yıllık iklim verileri (rüzgar, kar, sıcaklık, yağmur gibi iklim faktörleri) bu bilgiler dogrultusunda statik ve mekanik hesaplamaları yapılarak seranın imalat çizimlerinin yapılması buna müteakiben bitki ihtiyacına cevap verebilmesi için gerekli olan özelliklerin tespiti (nem, su, güneş geçirgenlikleri ve ısı gibi) tüm bu tespitler sonucunda gerekli projelerin çizilerek imalat ve montaj programlaması yapılmalıdır.

 

3) Dayanıklılık

Sera’nın yapılacağı bölgenin son 10 yıllık iklim koşulları alınarak. Statik hesaplaması yapılmalıdır. Statik hesaplama yapılırken son 10 yıldaki maksimum kar, yağmur rüzgar, erezyon gibi değerler baz alınmalıdır. Örnekleme yapacak olur isek bölgede 20n 9 yılda ortalama 15 cm kar yağmış olması ama 10 yıl önce 50 cm kar yağdığı düşünülür ise 50 cm kar yüküne göre statik hesaplamalarının yapılması gerekmektedir.

 

4) Özellik Tespiti

Yetiştirilicek ürünün ihtiyacına cevap verecek şekilde özellik belirlenmelidir. Şöyle ki, kasım ayında üretilecek  ürünün % 70 nem ihtiyacı ve +22 derece sıcaklık ihtiyacı olduğunu varsayalım. Bu varsayımda bölgenin son 10 yıllık iklim verileri öğrenmeden nemlendirme cihazı ve ısıtma sistem tercihi yapılması çok yanlış bir seçim olacaktır. Maalesef ülkemizde bu tercihler hesplaması yapılmadan gelişi güzel, ben yaptım oldu mantalitesi ile yapılmaktadır. Bir örnekleme ile konuyu açıklamak gerekir ise;bölgenin aralık ayı son 9 yıllık verilerinde sıcaklığın +3 derece olduğu nem’in %12 oldugunu düşünelim. 10 yıl önceki verisinde sıcaklığın -8 derece nem’in + 5 oldugu verileri elimizde ise burada son 9 yıllık verilere göre ısıtma cihazı ve nemlendirme koymanın sonuçları şu olacaktır.sıcaklıgın -8 dereceye düşmesi mevcut ısıtma sisteminin kapasite yetersizliğine neden olacaktır.dolayısı ile sera içersindeki ürünün ihtiyacı tam olarak karşılanmamış olacaktır. İhtiyacı tam olarak karşılanmayan bir ürün donma tehlikesi yani tam anlamıyla kayıpla sonuçlanabilir, en iyi koşullarda verim kaybı ile sonuçlanır. 

 

İhtiyaç duydugunuz tüm bilgi ve belgeler ile ilgili 7/24 müşteri hizmetlerimizden faydalanabilrisiniz. Firma olarak asli amacımız; Ülkemizde kurulacak olan kaliteli ve modern seralar konusunda faydalı olabilmektedir.   Bilgi sakladıkça değil PAYLAŞTIKÇA güzeldir.

Sera şartnamelerinde teknik özellikler projeye göre değişmektedir. Projelendirme ve teknik şartname hizmetleri ve detayları için müşteri hizmetleri hattımızdan teknik ve detay bilgi alabilirsiniz.

Telefon: 0850 304 0 245

  • TEKLİF FORMU
  • Teklif İstemek İçin Tek Yapmanız Gereken İletişim Bilgilerinizi bırakmak ! teklif